Školovanje

Osnovnu i srednju školu završio u Zagrebu. 1983. do 1987. g. studira na ALU u Zagrebu gdje diplomira u klasi prof. Ante Kuduza.

1987. do 1990. g. studira na Visokoj školi za primijenjenu umjetnost u Beču (Hochschule für Angewandte Kunst in Wien) u majstorskoj klasi za umjetničko pismo i oblikovanje knjiga (Meisterklasse für Schrift und Buchgestaltung); prof. Elfriede Goldschmid, prof. Thomas Hansen i prof. Walter Lürzer.

1987. – upisuje postdiplomski magistarski studij Akademije za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, studijski program Oblikovanje vizualnih komunikacij; mentor prof. Lucijan Bratuš, prof. Stane Bernik i prof. Jožef Muhović, gdje je  27. 6. 2016. završio studij i stekao akademski stupanj magistar umjetnosti.

Profesionalna i nastavna djelatnost

1990. radi uFrankfurtu u reklamnoj agenciji “Lowe-Lürzer”, kao ilustrator i lay-outer.

1990. do 1994. radi kao grafički dizajner, ilustrator i grafički urednik u “Glasu koncila”.

1990. započinje honorarno predavati na ALU u Zagrebu kao asistent prof. Zdravka Tišljara na Usmjerenju primijenjene grafike. Od 1995. stalno je zaposlen na ALU, gdje predaje kolegije Pismo, Tipografija,

Primijenjena grafika i Oblikovanje računalom, a od školske godine 2006/07. vodi i kolegij Projektiranje računalom na poslijediplomskom studiju Akademije likovnih umjetnosti.

Od 1995. do 2004. g. predavao je na Studiju dizajna Sveučilišta u Zagrebu, od školske godine 2007. do 2009. g. predaje na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci,  2009. g. inicira međuinstitucijsku razmjenu nastavnika ALU u Zagrebu i ALUO u Ljubljani u okviru koje predaje 1 semestartipografiju  na Oddelku za oblikovanje na ALUO u Ljubljani.

Stručna i umjetnička djelatnost

Uža područja interesa su mu  pismo i kaligrafija i slikarstvo. Do sad je izlagao na 17 samostalnih i na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Organizirao je i držao mnogo tečajeva radionica i javnih demonstracija latiničke, glagoljske, japanske, kineske i perzijske kaligrafije s namjerom popularizacije kaligrafije i pisma. Organizirao više gostovanja i radionica stranih kaligrafa, dizajnera i autora tipografije na ALU. Sudjelovao je 6 godina na znanstvenom projektu MZOŠ “Jezično-likovni standardi u početnom pisanju i čitanju na hrvatskom jeziku” na formiranju standarda pisma za poučavanje u osnovnim školama i formiranju tipografsko-oblikovnih standarda hrvatskih udžbenika. Vezano s time objavljuje stručne i znanstvene radove, a 2014. godii knjigu “Početno pisanje na hrvatskome jeziku – metodički priručnik”  u suradnji s prof. Ante Beženom.

Ja umjetnik

Na samom početku shvatio sam da me bavljenje umjetnošću unapređuje u svakom pogledu  stručnom, intelektualnom i općenito ljudskom. To mi je izgledalo kao sasvim dovoljan razlog da nastavim.

 

Ja nastavnik

Jednom sam na plakatu uz fotografiju oca i malog sinčića pročitao: “On će raditi posao koji još ne postoji.”

I naši studenti će stvarati umjetnost koja još ne postoji. Na nama nije da ih vodimo svojim putem nego da im prenesemo znanja koja smo dosad skupili i da im pomognemo u formiranju njihovih puteva u to što još ne postoji, a čega će oni biti kreatori.

Pismo (BA i izb)

Tipografija (BA)

Primijenjena grafika 1 (BA)

Primijenjena grafika – pismo i tipografija (BA)

Oblikovanje računalom 1, 2, 3 (BA)

Pismo 1 i 2 (izb)