voditeljica radionice izv. prof. mr. art. Natalija Nikpalj

Radionica za primijenjenu grafiku namijenjena je studentima za realizaciju radova s područja oblikovanja vizualnih komunikacija, kao i praktičnoj nastavi kolegija Primijenjena grafika, Oblikovanje računalom i Tipografija. Radionica raspolaže s pet računala (iMac) spojenih na internet. Studentima je na raspolaganju i specijalizirana oprema nabavljena putem programa za financijsku potporu za znanstvene i istraživačke projekte Sveučilišta u Zagrebu: specijalizirana grafička radna stanica iMac 27″ QC 15  3,2 GHz, Microtec ScanMaker 9800XL Plus, profesionalni skener A3+ formata te laserski pisač u boji A4 formata.

U tijeku je instalacija dodatne memorije za računala, te instalacija novonabavljenih licenci profesionalnih softverskih alata Adobe CC paketa za grafički dizajn.
U sklopu radionice odvija se i izborna nastava te razgovori s gostima-predavačima kao i nastava za strane studente kolegija Computer Aided Design. U tijeku akademske godine 2018/2019. u radionici su realizirani i natječajni projekti iz područja dizajna i oblikovanja vizualnih komunikacija namijenjeni studentima Akademije (Festival svjetske književnosti, Hrvatski sportski muzej, …), te radionice dizajna Kako osmisliti mitološki suvenir – u suradnji s vanjskim partnerima, Maticom hrvatskom i Knjižnicama grada Zagreba, te Galerijom VN.