Projekti grafičkog odsjeka

Terenska nastava: Matrice – Zvuk 2018.

By ožujak 17, 2013 No Comments
SONY DSC

Terenska nastava u sklopu višegodišnjeg edukacijskog umjetničko istraživačkog projekta Matrice, održana je 7. – 15. srpnja 2018. u Oblikovnoj likovnoj radionici Plemenitaš u Plemenitašu.

Voditeljice projekta: red. prof. art Ines Krasić red. prof art Mirjana Vodopija i as. Iva Ćurić
Suradnica: voditeljica Oblikovne likovne radionice Plemenitaš, mag.art. Vesna Osojnički
Voditeljica radinoce i predavač: Ana Horvat, mag.mus., UAOS, Sveučilište J.J. Strossmayera, Osijek
Predavači/ce: izv.prof.dr.sc. Davor Horvatić  Zavod za teorijsku fiziku čestica i polja, PMF, SuZg,
dr.sc. Dario Bojanjac, Zavod za radiokomunikacije, FER, SuZg.
Damir Prica Kafka, saksofonist, pijanist i kompozitor
prof. Sven Buić, mag. mus. kontrabas
Adam Donovan, medijski umjetnik
Ketrin Hochschuh, medijska umjetnica
Sudionici/ce: Viktorija Križanović, mag.art (likovna kultura UAOS), Veronika Šindilj, mag.art. (likovna kultura ALU), Ružica Dobranić, mag.art. grafika ALU
studenti/ce završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija Grafičkog i Nastavničkog odsjeka ALU: Petra Orbanić, Andrek Beštak, Elena Štrok, Lucija Žuti, Jelena Petric, Iva Zagoda i Mihael Klanjčić.

Terenska nastava, izvannastavna aktivnost za studente/ice Nastavničkog i Grafičkog odsjeka ALU centralni je dio projekta koji je svake godine tematski fokusiran na istraživanje određenog segmenta ili područja pojma matrica u proširenom polju umjetnosti i znanosti.
Ove su godine u njoj, osim studenata/tica sudjelovali i ALUMNI. Sudionici/ce projekta bavili su se upoznavanjem i istraživanjem fenomena zvuka, upoznavanjem s tehnikom snimanja i obrade zvuka te razvojem umjetničkih koncepata i radova povezanih sa zvukomu suradnji sa znanstvenicima/cama i profesorima s drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i umjetnicima/cama koji se u svom radu bave zvukom. Tijekom radionice svakodnevno se se održavala predavanja, prezentacije i radionice. U slobodno vrijeme posjetili smo zaštićeni krajolik prirode Kamačnik s Panovom stazom koja sadrži zvučne instalacije u prirodi, prošetali do Orlovih stijena i spustili se kanuima rijekom Kupom.