Projekti grafičkog odsjeka

Projekt – Brundibar 2018

By studeni 30, 2016 43.164 komentara
SONY DSC

Projekt osmišljavanja i izrade scenografije i vizualnog identiteta dječje opere Brundibar židovskog češkog skladatelja Hansa Krasa s libretom Adolfa Hoffmeistera, koju su u originalu izvodila djeca Theresienstadta, koncentracijskog logora u okupiranoj Čehoslovačkoj.

Autori scenografije su studenti/ce Grafičkog, Nastavničkog i Kiparskog odsjeka ALU Petar Koši, Jelena Kovačev, Ivan Nestić, Matea Šiprak, Eva Vučković i Tin Samaržija.
Mentorice: red.prof.art. Mirjana Vodopija, izv. prof. Natalija Nikpalj i vanjska suradnica Ide Blažičko
Režiser: Krešimir Dolenčić.

U suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu, Festivalom tolerancije i udrugom FSŽF Zagreb, povodom obilježavanja Međunarodnog dana  sjećanja na žrtve producirala se prva hrvatska izvedba dječje opere o holokaustu Brundibar. Upečatljivi doprinos produkciji ostvario je i legendarni producent svetskog glasa Branko Lustig.
U izvedbi opere Brundibar sudjelovali su: ženski dječji zbor Zvjezdice (Glazbeni centar mladih pod vodstvom prof. Zdravka Šljivca), dirigent Michelangelo Gelati i orkestar studenata viših godina Muzičke akademije u Zagrebu.
Premijera je izvedena 27. siječnja 2018. ispred budućeg Centra za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust u Zagrebu.
Projekt „Scenografija i vizualni identitet dječje opere Brundibar povodom obilježavanja međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta“ je dobitnik Rektorove nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), Sveučilište u Zagrebu, 2018.

Join the discussion 43.164 komentara