Projekti grafičkog odsjeka

Terenska nastava: Umjetnost na zemlji 2012.

By listopad 13, 2016 42.029 komentara
SONY DSC

Terenska nastava održana je 25. i 26. 05. 2012. u selu Bojana pored Čazme na imanju akademskog slikara Franje Matešina i u organizaciji studenta četvrte godine studija grafike Matka Antolčića.

Mentorica u radu kolonije bila je izv.prof.art Mirjana Vodopija.
U okviru teme jedinstva s prirodom, red.prof.art Ivan Ladislav Galeta je održao predavanje na otvorenom.

Sudjelovalo je devet studenata/tica, od čega sedam s druge, treće i četvrte godine preddiplomskog studija Grafika: Dominik Vuković, Matko Antolčić, Ružica Dobranić, Željka Glagoljić, Jelena Lovrec, Nives Vuglec i Igor Vujatović, student diplomskog studija Grafika Danilo Potočnjak i student treće godine preddiplomskog studija Slikarstvo Martin Hrastić.
Tijekom boravka studenti/ce su, u interakciji s prirodnim okolišem imanja koje im je bilo ponuđeno za rad i boravak, osmislili i izveli Land Art radove na otvorenom, U večernjim satima drugog dana boravka upriličeno je otvorenje izložbe nastalih radova.
Zajednički rad i boravak u prirodi, promišljanje u skladu s prirodnim okolišem, zatečenim okolnostima i mogućnostima za izradu radova, doveli su do pomaka iz uobičajenioh načina promišljanja unutar rada u klasi i do eksperimenata koji su studentima/cama otvorili nove ideje i saznanja koja će im koristiti u budućem radu.

Join the discussion 42.029 komentara