Projekti grafičkog odsjeka

Terenska nastava: Matrice – Prostor slobode 2019.

By studeni 9, 2016 51.847 komentara
SONY DSC

Terenska nastava u sklopu višegodišnjeg edukacijskog umjetničko istraživačkog projekta Matrice, održana je 6.-14.7.2019. u Oblikovnoj likovnoj radionici Plemenitaš u Plemenitašu.

Voditeljice: Ines Krasić, Mirjana Vodopija, Iva Ćurić
Mentor i predavač 2019. izv. prof. dr. sc Ivan Mlinar
Predavači:  prof. emeritus dr. sc. Miljenko Lapaine, Zavod za kartografiju i fotogrametriju, Geodetski fakultet, SuZg
izv. prof. dr. sc. Davor Horvatić, Zavod za teorijsku fiziku čestica i polja, PMF, SuZg
doc. dr. sc. Dario Bojanjac, Zavod za radiokomunikacije, FER, SuZg
Sudionici/ce: studenti/ce završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija Nastavničkog, Grafičkog i Kiparskog odsjeka ALU: Valerija Djanješić, Josip Drdić, Ana Juršić, Mihael Klanjčić, Petar Koši, Jelena Kovačev, Zdenko Mikša, Marianna Nardini, Matej Nišević, Ivana Stećuk, Elena Štrok, Iva Zagoda.

Terenska nastava, izvannastavna aktivnost za studente/tice Nastavničkog i Grafičkog odsjeka ALU, centralni je dio projekta Matrice koji je svake godine tematski fokusiran na istraživanje određenog segmenta ili područja pojma matrica u proširenom polju umjetnosti i znanosti. 2019. godine tema je bila Prostor. Tijekom radionice svakodnevno su se održavala predavanja, prezentacije, diskusije i radionice, kroz koje su studenti/ce proširili postojeća znanja o pojmu prostora, istraživali i razvijali  umjetničke koncepte, koristeći se novim znanjima i alatima, vođeni od strane profesora s drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, iz područja arhitekture i urbanizma, kartografije, matematike i fizike. Studentski radovi nastali na radinici su prezentirani u pubikaciji: „Matrice: Prostor slobode“, 2019. ALU, Zagreb

Join the discussion 51.847 komentara